Galaretka z cydru z musem rabarbarowym


 


Z początkiem słonecznej, wiosennej pogody nasza kuchnia staje się nieco "szybsza" i lżejsza. Taki jest też dzisiejszy deser. Lekka, orzeźwiająca galaretka z cydru podana z aromatycznym musem z rabarbaru z Delikatesów poznańskiej Werandy. Uwielbiamy rabarbar ... Mamy nadzieje, że Weranda będzie nas jeszcze rabarbarowo zaskakiwać;)


500 ml cydru
3 listki żelatyny
Kilka łyżeczek musu rabarbarowego z wanilią z Weranda Deli&Gifts

Listki żelatyny namaczamy w odrobinie wody. Cydr doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez chwilę. Do gorącego cydru wlewamy rozpuszczoną żelatynę i mieszamy całość intensywnie. Cydr z żelatyną przelewamy do miseczek, studzimy i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Gotowe galaretki podajemy z musem z rabarbaru z wanilią, który możecie kopić w Delikatesach Werandy na Paderewskiego w Poznaniu.


Komentarze

Popularne posty