Krem z pieczonych buraczków z kozim serem
A dziś proponujemy słoneczny krem z pieczonych buraczków podany z kozim serem. Pyszny, pięknie wygląda i bardzo dobrze wpływa na funkcjonowanie organizmu; buraki wzmacniają serce, uspokajają ducha, poprawiają krążenie, oczyszczają krew, nawilżają jelita, przyczyniają się do prawidłowego przebiegu menstruacji, leczą zatory w układzie naczyniowym. Zaczynamy wiosenną regenerację:)
6 porcji
350 g upieczonych buraczków*
4 łyżeczki świeżego, startego imbiru
1 l bulionu warzywnego (np. z tego przepisu)
1 cebula
1 łyżka masła
Pieprz i sól
150 g koziego twarożku
* Każdego buraka owijamy folią aluminiową, układamy je na blasze i pieczemy 1,5 godz. w 200°.
Na patelnię wrzucamy masło, a kiedy się rozpuści dodajemy cebulę oraz imbir - podsmażamy chwilę. Bulion doprowadzamy do wrzenia, dodajemy do niego zawartość patelni i pokrojone w kostkę, upieczone buraki. Chwilę gotujemy, zdejmujemy z ognia, blendujemy na jednolitą masę. Podajemy z łyżką koziego sera.
Komentarze
Prześlij komentarz