Sałata z dressingiem malinowym i parmezanem
W te przyjemne upalne dni pilibyśmy najchętniej wyłącznie orzeźwiające koktajle:) Trzeba jednak pamiętać o stałych dostawach "paliwa" dla organizmu. Proponujemy zielone warzywa, bogactwo składników odżywczych, niskokaloryczne, zawierające zbawienny chlorofil.
Chlorofil wzmacnia wątrobę i jelita, pomaga w leczeniu, anemii, obniża wysokie ciśnienie krwi, zmniejsza nerwowość, leczy próchnicę zębów i infekcje dziąseł, działa przeciwzapalnie i odnawiająco, buduje krew, odnawia tkanki, wspomaga rozwój korzystnej flory bakteryjnej jelit, aktywizuje enzymy w kierunku wytwarzania wit. E, A i K ...
No to na kolację zielona sałata z kwaskowym orzeźwiającym dressingiem malinowym:)
20 malin
2 łyżki octu
balsamicznego
2 łyżeczki
brązowego cukru trzcinowego
8 łyżek oliwy z
oliwek
1 łyżeczka soli
Świeżo mielony
czarny pieprz
2 talerze
sałaty*
4 łyżki tartego
parmezanu
* Dowolnej, może
być to rukola, roszponka, lodowa, rzymska ...
Komentarze
Prześlij komentarz