Dorsz z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi
W klimacie włoskim ...
2 filety z dorsza
Ok. 10 pomidorków koktajlowych
2 łyżeczki suszonego tymianku
2 łyżeczki pieprzu ziolowego
1/2 cytryny
1 łyżeczka suszonej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Filety z dorsza posypujemy tymiankiem solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, skrapiamy sokiem z cytryny, następnie zawijamy każdy filet oraz po 1/4 cytryny w folię aluminiową. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układamy pomidorki, posypujemy je solą, pieprzem, bazylią i polewamy oliwą. Obok pomidorków kładziemy zawinięte w folę dorsze.
Pieczemy w 200° przez 20 min.
Komentarze
Prześlij komentarz