Surówka z białej rzodkwi z migdałami





Pyszna i zdrowa surówka!

Biała rzodkiew zawiera witaminy z grupy B, C, potas, wapń, magnez, siarkę, mangan, miedź, wspomaga pracę układu trawiennego, odżywia skórę i włosy, ma właściwości antybakteryjne, oczyszcza, rozrzedza śluz w zatkanych zatokach. Prawie nie ma kalorii!!! Tylko ok. 14 na 100 g.
No i moje ulubione migdały (dzięki, którym makaroniki są tak wspaniałe). Bogate w wit. E, magnez, wapń, nienasycone kwasy tłuszczowe. Dla kobiet w ciąży i matek karmiących: neutralizują zgagę, korzystnie wpływają na laktację. Dla wszystkich: uelastyczniają skórę, poprawiają odporność, redukują poziom złego cholesterolu ...

1 biała rzodkiew
1 garść migdałów
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru trzcinowego
Sol i pieprz

Rzodkiew myjemy, obieramy i ucieramy na tarce o dużych oczkach. Migdały siekamy. Wszystkie składniki mieszamy.








Komentarze

Popularne posty