Pappardelle z suszonymi grzybami w sosie z mascarpone
Coś pysznego:)
3 duże porcje
2 łyżki masła
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
Pęczek natki pietruszki
2 ząbki czosnku
100 ml wody
Sól i pieprz
Do małego rondelka wlewamy 100 ml wody, wrzucamy do niej
grzyby, doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy z ognia na ok. 10 min.
Gotujemy makaron.
Mieszamy mascarpone z gałką muszkatołową, dużą szczyptą
mielonego pieprzu i wodą, w której moczyły się grzyby.
Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim chwilę
wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy pokrojone grzyby i posiekaną pietruszkę.
Mieszamy. Dodajemy mascarpone z dodatkami i sól do smaku. Podgrzewamy całość do
zagotowania, co jakiś czas mieszając.
Ugotowany makaron przekładamy na patelnię z sosem, mieszamy
i gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz