Pasta z soczewicy z suszonymi pomidorami i z sezamem
Ta pasta to ostatnio HIT naszych domowych spotkań towarzyskich. Szybka, przepyszna przekąska np. na zbliżające się wieczory na balkonie :)
1 puszka czerwonej soczewicy
5 suszonych pomidorów w zalewie
2 łyżki słodkiej, suszonej, czerwonej papryki
1/2 łyżeczki chili
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
Pieprz i sól
7 łyżek białego sezamu
Soczewicę myjemy, suszone pomidory kroimy na małe kawałki.
Mieszamy soczewicę z pomidorami, dodajemy słodką paprykę, chili, oliwę, ocet –
całość blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni delikatnie
prażymy sezam. Dodajemy sezam do zblendowanej pasty.
Komentarze
Prześlij komentarz