2 czerwone papryki
80 g
solonych pistacji bez łupinek
1 papryczka chili
3 ząbki czosnku
1/2 garści bazylii
2 łyżki oliwy
4 łyżki parmezanu
1/2 szklanki jogurtu greckiego
Każdą paprykę kroimy na 4 części, pozbawiamy ją pestek, kładziemy na
wyłożoną folią aluminiową, blaszkę lub kratkę z piekarnika i pieczemy przez 30
min. w 190°. Papryczkę chili pozbawiamy pestek i kroimy w bardzo drobną kostkę.
Do moździerza wyciskamy czosnek, dodajemy do tego posiekaną bazylię, oliwę,
parmezan, drobno posiekane pistacje i chili. Wszystko dokładnie ucieramy.
Upieczoną paprykę pozbawiamy skórki i kroimy w kostkę, dodajemy do niej
zawartość moździerza, jogurt i wszystko miksujemy.
Wszystkie Wasze dania wyglądają na pyszne. Te, które już zostały przez nas wypróbowane takie właśnie są. Wyśmienite smaki. Polecamy wszystkim.
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy
Dziękujemy pięknie i czekamy na degustacje Twoich wielkanocnych smakołyków, a zwłaszcza trufli:) Może uda nam się zdobyć przepis i umieścić je na blogu ...:)
Usuń